Бурштиновий конфлікт: на Рівненщині місцеві жителі відбили напад на лісгосп

Субота, 10 травня 2014, 15:41

У Рівненській області місцеві жителі жителі запобігли спробі кількох десятків озброєних чоловіків захопити Клесівське лісове господарство.

Про це повідомила служба зв'язків з громадськістю УМВС у Рівненській області.

"Місцеві жителі та очевидці події розповідають, що близько 50 озброєних, агресивно настроєних чоловіків прибули на 16 автомобілях у Клесівське лісове господарство, щоб розділити сфери впливу на видобуток бурштину. Між "гостями" та селянами виник конфлікт, в результаті якого чоловіки відкрили вогонь по автомобілю одного з місцевих мешканців", - розповіли міліціонери.

Натовп з близько двох тисяч селян, який зібрався згодом, почав наступ на зловмисників. Вони підпалили чотири автомобілі, на яких приїхали озброєні чоловіки, ще десять машин розтрощили.

"В одному з автомобілів селяни знайшли агітаційні листівки однієї з українських політичних організацій, в іншому — візитки з триколором, який є символом боксерської організації, до якої належать зловмисники", - стверджує міліція.

На місце події прибули працівники обласного управління міліції, СРСМ "Грифон" та місцевого райвідділу, які затримали 16 осіб, які були причетні до стрілянини, та вилучили близько 15 одиниць вогнепальної зброї та набоїв до неї. Затримані прибули з Житомирської, Хмельницької та Київської областей.

 Фото МВС
 Фото МВС

"На місці події виявлено візитки одного з народних депутатів України. Очевидці зазначають, що бачили його в урочищі "Гальбін" в період конфліктів. На разі правоохоронці перевіряють цю інформацію", - йдеться в повідомленні.

Троє потерпілих внаслідок інциденту наразі знаходяться в лікарні, в одного з них – наскрізне вогнепальне поранення, в двох інших – закриті черепно-мозкові травми та забої грудної клітки. У МВС стверджують, що їх стан здоров’я задовільний, загроз життю немає.

За даним фактом по попередній кваліфікації відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство), а також за частиною 1 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Міліція встановлює всіх причетних до стрілянини осіб, обставини та причини конфліктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...