Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: не дозволю, щоб політика була інструментом збагачення

Субота, 10 травня 2014, 19:13

У разі перемоги на виборах президента Петро Порошенко не дозволить, щоб політика була інструментом збагачення.

Про це заявив кандидат у президенти Петро Порошенко у ході дебатів на НТКУ.

"Не маю нічого проти того, щоб людина, яка має досвід в реальній економіці, яка створює робочі місця застосувала цей досвід, щоб послужити  народу. Та ми (Порошенко) ні в якому разі  не дозволимо, щоб політика була інструментом для збагачення", - заявив він.

Також він нагадав, що "найближчим часом має бути ратифікована угода про асоціацію з ЄС, і вже більше ніхто не буде заробляти на газових оборудках, на ПДВ, на держзакупівлях". 

"Також щоб розділити бізнес і политику партії і кандидати мають обов'язково оприлюднити джерела фінансування. Без цього має місце високий рівень корупційної складової", - додав він.

Говорячи про кандидатури, які будуть висунуті на керівні посади у ГПУ та СБУ, МВС та МЗС у разі перемоги на виборах, Порошенко зазначив: "Є принципи, якими потрібно керуватися'.

"Порядність, патріотизм та професіоналізм.  При цьому конче необхідно подолати принцип партійних квот. Люди, які зараз, після революції, займають ці посади… вони їх дискредитують", - заявив Порошенко.

Також, за його словами, ці посади мають бути узгоджені з парламентом, а кандидати повинні мати бездоганну репутацію.

''Я буду подавати кандидатури на узгодження Верховною Радою. До складання присяги жодного прізвища ви від мене не почуєте'', - додав він.

Також Порошенко заявив, що Україна має повернути Крим, відновити цілісність держави, "компромісів у цьому питанні з РФ бути не може". При цьому шлях, яким буде відновлюватися цілісність держави, має бути "безпековий", який виключає прямі військові дії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування