На Донбасі викрали батьків проукраїнського активіста

Субота, 10 травня 2014, 23:37

У Макіївці сепаратисти викрали батьків активіста ВО "Свобода" 18-річного Юрія Бенедюка, який встиг залишити Донецьку область.

Про це йдеться у повідомленні спільноти Євромайдан 2013, яку оприлюднили активісти Євромайдану, члени ВО "Свобода".

"9 травня у Макіївці, в смт. Ханжонкове, с. Буроз в помешкання подружжя Олени Бенедюк та Юрія Масоїда за адресою вул. ПИРОГОВО-1, буд.1, кв. 4 увірвались буцімто працівники міліції у супроводі декількох озброєних бойовиків Донецької республіки з битами. Питали де син – член ВО "Свобода". Забрали, не пред’явивши жодних документів, цілком тверезого чоловіка Юрія М’ясоїда за звинуваченням, що нібито він десь колись напився і буянив", - зазначено у повідомленні.

10 травня близько 19:00 "приїхали вже одні озброєні бойовики на іншу адресу м.Макіївка с. Калинове вул. Ярославська 4 , де прописаний і проживає її син Юрій Бенедюк , який виступав за єдину Україну проти відділення Донецької області від України".

"За цією адресою знаходилась в цей час Олена Бенедюк та інші родичі. Бойовики зателефонували сину Юрію, вимагали, щоб він до них з’явився і заявили, що вони забирають як заручницю ще й вдобавок мати. Невдовзі із телефону 099 902 81 38 пролунав дзвінок сину, і чоловік на ім’я Іван під погрозою вбивства батьків вимагав від сина приїхати в Донецьк і здатись", - зазначено у повідомленні.

"Взято в заручники Олену Бенедюк та Юрія Мясоїда. Зв’язок з батьками Юрія Бенедюка втрачено", - повідомили у спільноті.

Однак підтвердження даної інформації з інших джерел немає.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News