Ахметов закликає припинити АТО в містах Донбасу

Неділя, 11 травня 2014, 00:55

Ахметівська група Метінвест закликає владу відвести війська з Маріуполя і заявляє про створення народної дружини з числа працівників металургійних комбінатів.

Про це йдеться в заяві групи, розміщеній на офіційному сайті Метінвест.

"Ми закликаємо відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних Сил, важкої техніки і озброєння. Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно покинути місто", йдеться в документі.

На думку авторів заяви, "ще не вичерпані всі можливості мирних переговорів". "Влада ще може і повинна почути голос жителів Донбасу ... Подальші військові операції на території Донбасу призведуть тільки до того, що більшість жителів втратить довіру і повагу до влади".

"Група Метінвест пропонує визнати непоправні помилки, здійснені в Маріуполі і інших містах Донбасу,  відвести війська , вступити в діалог з громадянами, терміново вжити компромісні політичні рішення, спрямовані на зняття соціальної напруженості".

Для підтримки порядку в Маріуполі Група Метінвест спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників металургійних комбінатів.

"Із завтрашнього дня ці дружини приступлять до патрулювання міста та захисту мирних громадян від мародерів і злочинців, що орудують в місті".

9 травня в ході АТО у Маріуполі загинули 7 осіб, 39 отримали поранення. За інформацією міністра внутрішніх справ, в Маріуполі в п'ятницю загинули 20 людей. За неофіційними даними кількість загиблих - більше 40 осіб. Дані все ще уточнюються.

В місті масово відбувається мародерство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News