The Washington Post: Путін пропонує Заходу поділити Україну

Понеділок, 12 травня 2014, 16:31

Президент Росії Володимир Путін пропонує країна Заходу разом розділити Україну.

Про це пише у своїй статті оглядач The Washington Post Маша Гессен, яка проаналізувала останні заяви російського президента.

"За 24 роки після того, як Росія оголосила себе суверенною державою, вона не змогла почати сприймати себе як постімперська держава", - вважає вона.

На думку Гессен, Путін бачить Російську Федерацію спадкоємицею Російської імперії. Вона нагадує, що Путін розкритикував передання Криму у 1954-му Україні, "але не згадав про той факт, що землі, які були передані Україною Російській Радянській Республіці, так і залишиться частиною Росії сьогодні".

Більше того, в промові під час прямої лінії 18 березня Путін звинуватив більшовиків у незаконному визначенні кордонів України одразу після 1917 року. А ще через місяць Путін нагадав, що різні регіони України колись належали Польщі, Австро-Угорщині і Чехословаччині.

"Ось що він хотів скати: кордони можна і треба змінювати, Європо, давай-но разом розділимо Україну", - вважає Гессен.

Вони переконана, що такої країни як Україна Путін не знає. Коли ж він закликав екстремістів на Сході України відкласти референдум, то таким чином, на думку оглядача, він запросив Європу домовлятися щодо розділу України.

"А якщо Європа не захоче брати участь у розчленуванні, Росія буде діяти сама", - пише автор, зауважуючи, що Східну Україну у разі від'єднання чекає доля Придністров'я, Південної Осетії чи Криму. "Росія має цілий репертуар анексій", - відзначає автор статті

"А що станеться після України? Є й інші країни, які колись були завойовані царями, а пізніше втрачені. Врешті-решт, хто сказав, що Фінляндія має право на існування?" -  пише Гессен.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News