Добкін заявляє на Росію про "неофашистів" у Раді і поступки сепаратистам

Вівторок, 13 травня 2014, 12:30

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін упевнений, що необхідно проводити круглі столи за участю лідерів сепаратистів і дати гарантії людям, які їх підтримують.  

Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту російської служби "Радіо Свобода", запевнивши, що влада в Києві "не чує" схід, а "затяті неофашисти" у Верховній Раді після ліквідації загрози на сході почнуть пригноблювати російську мову.

"Схід України нерозривно пов'язаний із Росією. Там не потрібна рука Росії. Люди настільки сьогодні почуваються "руськими", що ви їх уже не розділите на росіян і громадян України. Вони захищають свою мову", - сказав Добкін і нагадав про спробу нової влади скасувати закон про регіональні мови.

"Щойно вони відчують, що для них немає небезпеки, що загроза зі сходу для них ліквідована – не важливо як: домовилися чи антитерористична операція допомогла, – цей закон зникне", - упевнений він.

"Тому що сьогодні в коаліції справді деяких демократичних сил у парламенті перебувають відверті неофашисти, люди з гіпертрофованим почуттям або бажанням пригнічувати будь-яке інакомислення", - заявив Добкін.  

Він погодився, що лідери таких сил не мають рейтингу й довіри в народу, але заявив, що вони "представлені в парламенті – "Свобода", крім того "у "Свободи" в руках перебуває Генеральна прокуратура, і вони сьогодні використовують цей механізм для придушення будь-якого опору, спрямованого на їхню адресу".

За словами Добкіна, вони вже сьогодні використовують владу для позбавлення мандатів тих, хто "не підпадає в їхні ідеологічні догми".

"У представників "Свободи", "Правого сектору" і інших незаконних збройних  формувань величезна кількість на руках незареєстрованної вогнепальної зброї. Я думаю, зброї стільки, що вистачить озброїти невелику армію європейської держави", - заявив "регіонал".

"У нас є два варіанти: силове придушення того, що відбувається на сході нашої країни, а тепер уже й на півдні, і – загальнонаціональний діалог. Обидва варіанти дуже складні. У першому випадку доведеться йти на жертви, у другому – на компроміси", - сказав Добкін.       

При цьому він упевнений, що люди "на слово" уже не повірять політикам.

Добкін запевнив, що він ще не в контакті з самопроголошеними лідерами "народних республік", але упевнений, що вони приїдуть на переговори до Києва, якщо їм дати гарантії безпеки. При цьому Добкін зізнався, що його не влаштовують вимоги лідерів сепаратистів.

На думку "регіонала", у Славінську (Слов’янську) й Донецьку зараз потрібно, щоб люди, які підтримують озброєних сепаратистів, "не зрадивши своїх ідеалів і інтересів", отримали гарантії від держави, щоб не вийшло, як із Кримом.

"Від нас пішов Крим не як територія, а як люди. Це кримчани не захотіли жити в Україні", - сказав Добкін.

За його словами, кримчани першими відреагували на "загрози, які йшли від нового уряду", тому що нові чиновники почали заявляти про скасування мовного закону, виведення Чорноморського флоту Росії з Криму й нібито введення туди військово-морського флоту НАТО, погрожувати самопроголошеним лідерам Криму.

Добкін також назвав образливою для багатьох людей кричалку Майдану "хто не скаче, той москаль", і обурливим для кримчан те, що її автор став міністром культури.

"Якщо ми говоримо про повернення Криму, кримчани повинні захотіти повернутися (у склад України)… Побудувати тут Європу чи хоча б зробити тут європейську якість життя", - сказав Добкін  і додав, що в нинішньому варіанті у кримчан "навряд буде бажання повернутися". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News