Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ заперечують, що хочуть "відмазати" Попова й Сівковича

Вівторок, 13 травня 2014, 13:15

Генеральна прокуратура спростовує інформацію про намагання звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які причетні до розгону мирних демонстрантів на Майдані 30 листопада 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті відомства у вівторок.

Головним слідчим управлінням ГПУ розслідується відповідне кримінальне провадження.

В рамках цього провадження екс-посадовцям: екс-голові КМДА Олександру Попову, екс-начальнику управління громадської безпеки МВС у Києві Олександру Маріненку, екс-начальнику ГУ МВС у м. Києві Володимиру Коряку та екс-заступнику начальника-начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС у Києві Петру Федчуку оголошено про підозру.

Наразі вказане кримінальне провадження приєднано до матеріалів іншого провадження за підозрою екс-президента Януковича та інших осіб за фактами масових вбивств, зазначають у ГПУ.

Як повідомив начальник управління Генеральної прокуратури В’ячеслав Перч, у судовому порядку триває розгляд клопотань, які направлялися колишнім керівництвом Генпрокуратури 31.01.2014 щодо звільнення екс-чиновників Попова, Сівковича, Коряка, Федчука, Маріненко від кримінальної відповідальності.

Як відомо, згідно з прийнятим тоді Верховною Радою "законом про амністію" Печерський суд 16 лютого підтримав позицію прокуратури та звільнив цих осіб від кримінальної відповідальності.

14 березня 2014 року Апеляційний суд Києва скасував вказане рішення та направив справу на новий розгляд до Печерського районного суду.

На даний час триває розгляд апеляції. Наразі планується проведення 4-ого засідання з цього питання.

"Офіційна позиція ГПУ - усі винні особи, які причетні до розгону мирних демонстрантів, обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, про це свідчить розслідування відповідного кримінального провадження", - зазначено в повідомленні.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про клопотання від Генеральної прокуратури заступника начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ Дмитра Борзих про звільнення Попова і Сівковича від кримінальної відповідальності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування