Тарута: "Росія не поспішає хапати в обійми Донецький регіон"

Вівторок, 13 травня 2014, 18:13

У Росії немає бажання включати до свого складу Донецьку область, бо це економічно невигідно.

Таку впевненість висловив голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "ОстроВ". 

"Росія поки не сильно поспішає брати в обійми Донецький регіон", - сказав він, уточнивши, що приєднання такої складної території економічно невигідне Російській Федерації. 

"Одразу будуть санкції, які є в Криму", - уточнив Тарута. 

За словами губернатора, у випадку цих санкцій зупиниться як імпорт, так і експорт, а промисловість регіону повністю зупиниться, за винятком хіба що декількох підприємств харчової промисловості.

Тарута також заявив, що переговори офіційних влади Донецької області з представниками "Донецької народної республіки" ускладнюються тим, що в сепаратистів змінюються лідери, які приймають рішення.

Губернатор визнав, що всупереч досягнутим раніше домовленостям сепаратисти не звільнили кілька поверхів у захопленій будівлі Донецької ОДА. 

"На жаль, ті переговорники, які дозволили (звільнити поверхи), виявилися скинуті іншими лідерами, і вимоги не були виконані", - сказав він. 

"У нас постійно змінюються переговорники", - заявив Тарута, додавши при цьому, що переговори не припиняються 

Переговірну групу з боку офіційних влади очолює Донецький міський голова Олександр Лук’янченко, у неї входять керівники силових відомств області, представники ОДА. 

"Учора в них відбувся переворот. І ми поки не розуміємо, хто братиме участь у переговорах", - сказав він. 

Водночас, Тарута упевнений, що в Маріуполі ситуацію завдяки дружинам "Метінвесту" вдасться повністю стабілізувати в найближчі 10 днів.

" За 2 дні ініціативи (спільного з міліцією патрулювання) організувало більш тисячі добровольців. І зараз є пропозиція декількох десятків тисяч про те, що вони будуть патрулювати центр міста", - сказав він. 

"У Маріуполі в найближчі 10 днів вдасться ситуацію повністю стабілізувати", - запевнив він. 

За його словами, "метінвестівці" працюють разом із міліцією, і вже зараз у місті стало менше заворушень, а центр розчищається від барикад. 

Тарута наголосив, що така ініціатива компанії є зайвим доказом того, що Рінат Ахметов реально допомагає врегулювати кризу в регіоні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування