СБУ піймала заступника голови ДСНС на "жирному" хабарі

Четвер, 15 травня 2014, 11:42

Служба безпеки України зафіксувала вимагання та отримання хабара заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це у четвер повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин "Ч", у приміщенні службового кабінету заступника голови ДСНС "Н" передав чиновнику неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності", - сказано в повідомленні.

"Зокрема за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьк", - додають в СБУ.

Частина хабара у розмірі близько 200 тисяч гривень була схована в портфелі під особистим столом чиновника у його службовому кабінеті.

 Фото СБУ

Загальна сума, яку вимагав чиновник, мала скласти 1 мільйон гривень, решту суми підприємець повинен був передати найближчим часом.

За матеріалами СБ України працівниками Дарницької військової прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії.

"Справа перебуває під особистим контролем голови СБУ. Служба продовжує роботу в напрямку виявлення та припинення фактів корупції в органах державної влади", - вказують у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування