Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дії бойовиків ставлять під загрозу виплату зарплат на Сході - Нацбанк

П'ятниця, 16 травня 2014, 10:59

Ситуація у східних регіонах негативно впливає на банківську систему, загрожуючи припинити виплату пенсій та зарплат.

Про це під час своєї доповіді у Верховній Раді заявив перший заступник голови НБУ Володимир Кротюк.

"Йде цілеспрямована атака на відділення і банкомати банків, зокрема цілеспрямована атака йде на відділення й банкомати Приватбанку. Вчора був захоплений автомобіль Приватбанку з готівкою з розмірі 1,5 млн гривень", - повідомив він.

За його словами, у східних регіонах зафіксовано вже 20 нападів на відділення банків, пошкоджено або зруйновано більше 100 банкоматів, банки отримали збитків більш ніж на 13 мільйонів гривень.

"Такі дії загрожують життю і здоров'ю працівників банків, вкладників і можуть призвести до зупинки виплат пенсій і зарплат в східних регіонах", - сказав Кротюк, уточнивши, що має на увазі Донецьку і Луганську області.

Також він розповів про інцидент з Донецьким територіальним управлінням НБУ. За його словами, сепаратисти вимагали передати їм велику суму грошей погрожуючи "зачисткою".

"На сьогодні зранку територіальне управління працює. Платіжна система працює, банки регіону працюють", - заявив він.

Як повідомлялося, міністр соцполітики Людмила Денисова у своєму виступі заявила, що через захоплення відділень пенсійного фонду, Нацбанку та інших відомств у Донецькій області уряд фактично не може проводити соцвиплати, хоч і має гроші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування