Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Краматорську бойовики захопили об'єкт ГТС

Субота, 17 травня 2014, 16:07

Невідомі у військовій формі з вогнепальною зброєю та із застосуванням сили в суботу близько 14.00 захопили адміністративну будівлю краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз".

Про це повідомили в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз", пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, близько 50 осіб, які незаконно проникли на територію об'єкта, відмовилися проводити переговори і добровільно залишити територію об'єкта.

У прес-службі нагадали, що від функціонування управління залежать поставки природного газу в регіоні на такі великі промислові об'єкти державного значення як заводи важкого машинобудування та металургійної промисловості, зокрема, Новокраматорський машинобудівний завод.

"Крім того під загрозою знаходиться газопостачання низки енергогенеруючих об'єктів, у тому числі Вуглегірської ТЕС (ПАТ "Центренерго")", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку "Укртрансгаз" закликав зупинити протиправні дії і негайно звільнити об'єкт, щоб не допустити виникнення незворотних техногенних наслідків.

"Зазначені незаконні дії на об'єктах ГТС ПАТ "Укртрансгаз" можуть привести до зриву надійного газопостачання регіону, а так само до незворотних техногенних наслідків. Незаконні дії третіх осіб на об'єктах ГТС можуть привести до зриву енергобезпеки регіону", - підкреслюють в прес-службі.

"Укртрансгаз" також закликав владу посилити охорону об'єктів газотранспортної системи по всій країні для забезпечення безпеки її безперебійної роботи.

Пізніше в компанії повідомили, що невідомі озброєні особи залишили адміністративну будівлю Краматорського лінійно- виробничого управління магістральних газопроводів Донбастрансгазу.

За даними компанії, в результаті інциденту газопостачання північної частини Донецького регіону не постраждало, стабільний режим роботи об'єкта відновлений, повідомляють Українські новини.

Раніше режим роботи був блокований протягом 3 годин. Матеріальний збиток об'єкту ГТС не зафіксований.

Водночас керівництво оператора ГТС звернулося до силового блоку уряду з проханням вжити заходів щодо посилення контролю над об'єктами, від яких залежить енергетична безпека не тільки окремо взятих регіонів, а й держави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...