Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура розслідує ''бездіяльність військової влади'' у Донецьку

Субота, 17 травня 2014, 18:17

За фактом захоплення військової частини Національної гвардії України у Донецьку прокуратура розслідує кримінальне правопорушення за статтею ''бездіяльність військової влади''.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Південного регіону України

з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

''16 травня озброєна група у кількості понад 70 осіб захопила управління Східного оперативно-територіального об`єднання Національної гвардії України у м. Донецьку. Нападники стріляли у повітря та примусили особовий склад скласти зброю'', - йдеться у повідомленні.

За фактом умисного невиконання службовими особами військової частини дій, які вони за своїми службовими обов’язками повинні були виконати, що спричинило тяжкі наслідки до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 426 (бездіяльність військової влади) КК України.

Досудове розслідування триває.

Як у свою чергу повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву Нацгвардії України, передислокація особового складу управління Східного оперативно-територіального об'єднання в Донецьку була викликана не лише тиском невідомих озброєних осіб, а й зрадою групи військовослужбовців-контрактників.

"16 травня близько 15:00 в управління Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії прибули 130 озброєних невідомих осіб, що назвали себе батальйоном "Схід". Невідомі оточили будівлю, згодом з їхнього боку пролунали постріли'', - наголошується в повідомленні.

''В результаті зрадницьких дій групи військовослужбовців за контрактом, які присягнули на вірність ДНР, та з метою недопущення кровопролиття військовослужбовців строкової служби, командування Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії України прийняло рішення передислокувати особовий склад зі зброєю і технікою на територію військового містечка №2 військової частини 3037", - наголошується в повідомленні Нацгвардії.

Разом з тим, як повідомляють Новости Донбасса, в Донецьку головний корпус військової частини 3037 (вул. Купріна1) залишається вірним своїй присязі, хоча вчора одна з територіальних одиниць цієї частини здалася терористам.

"Військові в головному корпусі заявляють про свою готовність прийняти бій. Їх блокували 3 рази і ставили ультиматуми. Однак, вони заявляють, що Київ "не виходить на зв'язок з ними", - зазначає видання.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...