Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: На Донбасі дали відсіч терористам, повномасштабних боїв не було

Неділя, 18 травня 2014, 11:42

В ніч на 18 травня повномасштабні бої в районі Слов’янська та Краматорська не відбувалися.

Про це йдеться у заяві Міноборони з посиланням на дані прес-секретаря начальника Генштабу ЗС України підполковника Олексія Дмитрашківсього.

"Вночі у таборі українських військовослужбовців, які залучені до АТО, відбулась навчальна тривога та бойове злагодження. Після сигналу сирени у таборі  одразу було виявлено заздалегідь обладнані позиції терористів у лісових насадженнях неподалік, які запустили в повітря білу сигнальну ракету, та з переляку відступили, хоча планували атакувати військових з двох боків'', - заявили в Міноборони.

Таким чином військовослужбовці АТО спрацювали на випередження, та зірвали плани терористів.

Також вночі обстріляний зі стрілецької та снайперської зброї, підствольних гранатометів табір військовослужбовців поблизу м. Ізюм.

''Військові відбили напад. Внаслідок протистояння отримали поранення двоє військовослужбовців Національної гвардії'',- йдеться у повідомленні.

Цієї ж ночі були обстріляні 4 блокпости навколо Слов’янська, де несуть службу військовослужбовці ЗСУ, підрозділи яких входять до складу АТО.

''Військові дали відсіч бойовикам. Один з військовослужбовців легкопоранений, його товариш отримав поранення середнього ступеня важкості. Для надання допомоги прибув вертоліт з військовими медиками'',- зазначили у відомстві.

''Терористи, продовжуючи свої цинічно-підступні боягузливі вилазки, обстрілюють блокпости з території житлових кварталів. У всіх випадках військовослужбовці АТО дають оперативну та адекватну відсіч противнику, не даючи бойовикам провести атаки та захоплення об’єктів. Жоден з мирних мешканців на території, де проводиться АТО не постраждав",- підкреслили у Міноборони.

Окрім того керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що з 5:00 18 травня бойовики ведуть систематичний обстріл з міномету блок-посту українських силовиків під Краматорськом. 

Раніше журналіст Аркадій Бабченко у своєму Facebook  зазначив: "Слов'янськ. Підсумок боя 17 травня. За інформаціэю учасника цього бою, втрати серед бійців Донецької республіки - до 100 осіб. Загалом загиблих було багато, каже. Наскільки це відповідає дійсності, зрозуміло, підтвердити не можу, але ось така інформація є".

"Наша розвідка доповіла, що сьогодні з ранку - до сотні бойовиків. Можливо, ще якісь російські спецвійська були там, але зрозуміло, що вони своїх забирають. На даний момент точно - до сотні знищили", - повідомив представник силовиків. 

Разом з тим у Міноборони зазначили: "російські ЗМІ поширили інформацію, посилаючись на якогось "представника влади ДНР", що нібито "зараз тривають повномасштабні бої в районі Слов’янська та Краматорська", створюючи сенсацію із заяви людини, яка діє спільно з терористами та озброєними сепаратистами".

Джерело відео- Аркадий Бабченко

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...