Губарєв заявив, що донецькі сепаратисти не будуть вести переговори з Києвом

Понеділок, 19 травня 2014, 10:38

Сепаратисти Донецької народної республіки відмовляються вести діалог з теперішньою владою в Києві.

Про це заявив місцевий самопроголошений "губернатор" Павло Губарєв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", повідомляє РИА Новости.

За його словами, вже "було кілька спроб укласти домовленість з цими людьми", але бойовиків не влаштовує, що силовики і армія продовжують проводити проти них антитерористичну операцію.

Згадав він і про "недотримання" домовленостей 21 лютого між лідерами опозиційних партій і тодішнім президентом Віктором Януковичем, які так і не допомогли останньому залишитися при владі.

"Щоб почати діалог, київська хунта повинна піти і має бути сформовано уряд адекватних і розумних людей, з якими можна сісти за стіл переговорів, домовитися і не боятися, що умови домовленостей не будуть виконані", - заявив Губарєв.

Як відомо, київська влада вже неодноразово заявляла, що згодна вести діалог з проросійськими силами на Сході. Однак неодмінною умовою ведення такого діалогу ставлять припинення збройного опору, на що останні, серед представників яких, за даними спецслужб, є і російські диверсанти, не погоджуються.

Тим, хто не вчинив тяжких злочинів і готовий здатися, обіцяють "амністію". Так, як уже повідомлялося, кілька сепаратистів, які склали зброю в результаті переговорів з представниками влади в Луганській області, були звільнені від відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...