У травні депутати не перепрацьовуватимуть - зберуться двічі

Понеділок, 19 травня 2014, 14:02

Голова фракції "Батьківщина " у Верховній Раді Сергій Соболєв повідомив, що ВР цього і наступного тижня буде працювати по одному дню.

Про це він сказав на брифінгу в середу, повідомляють "Українські Новини" .

За словами Соболєва, на поточному пленарному тижні Рада має намір провести лише одне засідання, 20 травня, а 26 травня - 1 червня, тижня, який має бути непленарним, також провести засідання 28 або 29 травня.

Соболєв виступає за розгляд парламентом на пленарному засіданні 20 травня питання об'єднання посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації в ув'язці з введенням норми про проведення виборів мерів міст в 2 тури.

"У нас буде дуже важливе обговорення, і я переконаний, що ми все-таки прийдемо до якогось знаменника щодо внесення зміни і доповнень до закону про місцеві вибори", - сказав він.

"Є ініціатива, знову таки в комплексі, розглянути питання 2 турів з виборів мерів міст і питання об'єднання посад Київського міського голови і голови міської адміністрації", - додав він.

Соболєв вважає, що якщо це питання буде розглядатися комплексно, є всі шанси прийняти необхідне рішення.

Крім того, за словами Соболєва, 20 травня планується розглянути ряд законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією, зокрема, що стосуються обмеження і заборони перевірок малого та середнього бізнесу, скасування та обмеження пені та штрафів, які накладаються на малий і середній бізнес, а також ініціативу про відкриття баз даних, що стосуються прав власності на нерухоме майно та землю.

Крім цього, 20 травня планується розглянути питання про можливість використання як доказів у суді аудіо- і відеозаписів зроблених особами, на яких зафіксовані вимоги хабара і внести зміни у виборче законодавство, щоб дозволити військовослужбовцям голосувати за військовими квитками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування