Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров знайшов, чим іще дорікнути Києву

Понеділок, 19 травня 2014, 15:35

Голова МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що київська влада намагається залишити можливість для провокацій, не ратифікуючи меморандум про основу діяльності спостерігачів ОБСЄ в Україні.

"Вважаю, що це відмовка (про те, що у Верховної Ради не доходять руки до ратифікації меморандуму)", - сказав він на прес-конференції зі своїм словацьким колегою, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми усе більше й більше підозрюємо, що за цим щось стоїть, якесь бажання залишити собі свободу рук для можливих провокацій", - додав Лавров.

Він зазначив, що вже понад два місяці місія ОБСЄ перебуває в Україні, але так і не вирішене питання про правову основу її діяльності.

"Досі Верховна Рада не ратифікувала меморандум між Україною та ОБСЄ, який має закласти правові основи діяльності цієї місії і який повинен забезпечувати привілеї й імунітети співробітників місії на Україні", - сказав Лавров.

Росія стурбована таким положенням, додав міністр, оскільки в місію входять російські громадяни.

"І, звісно, ми не хочемо, щоб вони були не захищені в умовах, коли українська влада регулярно вдається до провокацій, у тому числі проти росіян. На наше питання секретар ОБСЄ відповів, що їх це теж тривожить", - зазначив міністр.

ОБСЄ, за його словами, зверталася до владі в Києві для прискорення ратифікації меморандуму. "Відповідь отримали в тому плані, що поки "руки не дійшли", і Верховна Рада зайнята цілою низкою інших невідкладних справ", - сказав Лавров.

Він повідомив, що Росія закликає ОБСЄ "негайно домогтися рішення Верховної Ради про ратифікацію відповідного меморандуму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...