"Круглий стіл" наважилися провести в Донецьку

Понеділок, 19 травня 2014, 16:10

У середу, 21 травня, у Донецьку пройде круглий стіл національної єдності.

Про це сказав голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, повідомляє сайт Донецька 62.ua.

"21 травня в Донецьку відбудеться круглий стіл національної єдності під патронатом екс-президентів України Леоніда Кравчука й Леоніда Кучми", - заявив він.

"Національний круглий стіл – це платформа для прямого діалогу уповноважених діячів міжнародного співтовариства й української влади всіх рівнів із представниками організацій, причетних до конфлікту. Захід пройде за консультативної підтримки ОБСЄ", - додав Тарута.

Він попросив усіх представників громадських і політичних організацій сходу України, представників влади, а також до учасників Женевського процесу взяти участь у "круглому столі".

"Ваша участь стане важливим сигналом підтримки українському народу, який прагне якнайшвидшого розв’язання кризи й досягнення миру", - вважає Тарута.

Як відомо, після другого "круглого столу" національної єдності в Харкові Кравчук сказав, що наступні такі збори, ймовірно, відбудуться 21 травня в Черкасах.

Раніше, на першому "круглому столі" у Києві, він заявив, що для проведення такого заходу в Донецьку потрібні гарантії безпеки для учасників від правоохоронних органів. 

У Донецькій і Луганській областях – найбільш розігріті сепаратистські настрої, в цих областях озброєні прихильники відокремлення їх від України провели псевдореферендуми, після чого оголосили про створення так званих Донецької та Луганської народних республік. 

У Донецькій області проводиться антитерористична операція, в боях за участю силовиків і терористів гинуть люди з обох боків. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування