У Тимошенко відхрещуються від натяків ФБР на зв'язки з Лазаренком

Понеділок, 19 травня 2014, 16:21

У Батьківщині стверджують, що американський суд спростував причетність Юлії Тимошенко до схем арештованого в США Павла Лазаренка.

Таку заяву зробив захисник Тимошенко нардеп Сергій Власенко, коментуючи інтерв'ю слідчого ФБР Брайана Ерла Українській правді.

"В інтерв’ю не зазначено нічого нового. Там висловлюється суб’єктивна оцінка подій 1996-97 років, які вже не один раз жувалися і пережовувалися в українських засобах масової інформації, особливо напередодні різноманітних виборів", - вважає Власенко.

Крім того, за його словами, згаданий слідчий є зацікавленою особою і "він захищатиме результати зробленої ним роботи".

"Усім фактам, зібраним ФБР у справі Лазаренка (в тому числі щодо корпорації "ЄЕСУ"), чітку і недвозначну оцінку уже дав американський суд. Лазаренка було визнано винним винятково за епізодами, пов’язаними з його співпрацею з (Петром – ред.) Кириченком. Інші епізоди обвинувачення були відхилені судом", - зазначає захисник Тимошенко.

"Усі епізоди щодо можливої співпраці Лазаренка з корпорацією "ЄЕСУ" та компанією Somolli Enterprises американський суддя Дженкінс відхилив ще 7 травня 2004 року", - додає Власенко.

За його словами, суд тоді визнав обвинувачення необґрунтованим.

"Суд "заборонив державі США (яка була позивачем у справі проти Лазаренка) використовувати ці теорії" щодо причетності корпорації "ЄЕСУ" та компанії Somolli Enterprises до відмивання Лазаренком коштів як такі, що не підтверджені жодним фактом", - сказав він.

Як відомо, Брайан Ерл, який в 2000-их роках був ключовою особою в розслідуванні американської справи Павла Лазаренка, в інтерв'ю заявив, що у ФБР є дані щодо причетності Тимошенко до бізнесу Лазаренка.

"Вона була жертвою вимагання з боку Лазаренка та водночас співучасником змови з Лазаренка. Їх схема передбачала розвиток бізнесу шляхом корупції, виплати хабарів політикам, отриманням прибутків та збагачення", - відзначає він, підкреслюючи, що мова йде про десятки мільйонів доларів.

Водночас Ерл визнає, що суд не визнав Тимошенко винною у порушенні законів США.

"Я не думаю, що Тимошенко визнали винною судом в порушені американських законів. ФБР не вирішує, хто порушив закони, а хто ні. Це вирішують суддя чи присяжні. Але те, що вона робила, описано в документах суду: вона діяла як Кириченко, вона платила Лазаренку, щоб її бізнес процвітав", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
Усі новини...