Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: У Слов'янську від рук силовиків не загинув жоден мирний житель

Понеділок, 19 травня 2014, 17:59

У МВС запевняють, що від дій учасників антитерористичної операції у Слов'янську не загинув жоден мирний житель.

Таку заяву на прес-конференції в Києві зробив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє УНІАН.

"Я відповідально заявляю, що немає жодної інформації про загиблих серед мирного населення від рук українських військових", - сказав він.

Він зазначив, що правоохоронні органи знають про те, де терористи закопують тіла вбитих, не залишаючи ніяких позначок, які б могли пізніше допомогти ідентифікувати загиблих.

Аваков стверджує, що мова йде про десятки загиблих з боку сепаратистів, а також людей, убитих самими бойовиками.

Голова СБУ Валентин Наливайченко в свою чергу повідомив, що терористи в Слов'янську відмовляються надавати інформацію про загиблих або поранених. Крім того, вони не дозволяють доставити в місто медикаменти.

Також від стверджує, що терористи не надають інформації родичам загиблих громадян Росії, які разом з ними беруть участь у протизаконних акціях і були поранені або вбиті.

Аваков також поінформував, що в Слов'янську діють 30 активних бойовиків з Росії, у Горлівці - 12, у Донецькій облдержадміністрації знаходяться 11 таких бойовиків.

Їх підтримують місцевий криміналітет або найманці. Таких людей на Луганщині близько 300, у Донецькій області - 5-6 сотень, але "у разі необхідності" їх кількість значно збільшується за рахунок залучення "проплачених деструктивних елементів".

Водночас Наливайченко повідомив, що станом на 19 травня серед бійців АТО налічується 24 загиблих і кілька десятків поранених.

Відзначимо, що російські ЗМІ і сепаратисти, які активно розвивають історію про "мирних жителів", що нібито повстали на сході України, невпинно твердять про убитих українськими військовими місцевих жителів.

Натомість учасники АТО і очевидці стверджують, що бойовики самі прикриваються мирними жителями. Так, в ніч на понеділок бойовики обстріляли з мінометів позиції українських військових під Слов'янськом, перебуваючи, як стверджують у Міноборони, на території дитячого садка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування