Україна зекономить 500 млн, якщо вибори президента відбудуться в один тур

Понеділок, 19 травня 2014, 18:48

Україна змогла б зекономити 500 мільйонів гривень, якби вибори президента відбулися в один тур.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак під час селекторної наради під головуванням прем’єр-міністра, цитує його прес-служба.

За його словами, ''вибори і оборона фінансуються без жодних затримок''.

''Щойно до органів Державної казначейської служби надходять платіжні документи, кошти виплачуються одразу і в повному обсязі'', – зазначив міністр.

''Має місце дещо повільне подання платіжних документів самими виборчими комісіями, тому є прохання до виборчих комісій: як тільки готові платіжні документи, одразу надавати їх до Державної казначейської служби, без затримок. Оскільки на сьогоднішній день відкрито фінансування на 220 млн. грн., а касові видатки, які проведені у повному обсязі до потреби за платіжними документами, становлять лише 73 млн. гривень'', – наголосив Шлапак.

Крім того, він зазначив, що у Держбюджеті України на 2014 рік Центральній виборчій комісії як головному розпоряднику бюджетних коштів за програмою "Проведення виборів Президента України" затверджено видатки в обсязі 1 174, 98 млн. гривень.

За попередніми розрахунками ЦВК, у разі проведення виборів президента України в один тур економія коштів державного бюджету становитиме близько 500 млн. гривень.

Фінансування місцевих виборів, за даними Мінфіну, здійснюється в повному обсязі і на сьогоднішній день становить 96,4 відсотка плану квітня–травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування