Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони РФ заявляє, що війська від кордону з Україною відкликані

Вівторок, 20 травня 2014, 08:53

Російським військам, зосередженим біля кордону з Україною, передано наказ міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу повернутися в пункти постійної дислокації.

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства оборони РФ ZN.ua.

"Після завершення навчання, у польових умовах на віддалених полігонах, підрозділи здійснять марші, які пройдуть комбінованим способом: спочатку своїм ходом до станцій посадки, а потім залізничним транспортом у пункти постійної дислокації", - говориться в повідомленні.

Також зазначається, що на даний час у районах проведення планових польових виходів командири уточнюють маршрути й порядок висування на станції посадки, особовий склад займається демонтажем наметових таборів, завантаженням обладнання, матеріальних засобів і формуванням колон автомобільної й бронетанкової техніки.

У прес-службі пояснили, що військовослужбовці в польових умовах у складі штатних підрозділів здали заліки за планом контрольних перевірок за зимовий період навчання.

"Мотострілкові, танкові, артилерійські, інженерні, розвідувальні й інші підрозділи виконали весь комплекс навчальних заходів відповідно до плану бойової підготовки на віддалених полігонах у зазначених областях", - повідомляє Міноборони РФ.

Також так зазначили, що відповідно до нормативних документів відомства річний навчальний цикл складається з двох періодів навчання: 31 травня закінчується зимовий і 1 червня починається новий, літній.

"Усі плани бойової підготовки на рік формуються й уточнюються в листопаді місяці на початок навчального року, який починається 1 грудня", - наголосили у відомстві.

Напередодні, 19 травня, прес-служба Кремля заявила, що президент РФ Володимир Путін дав команду повернути в місця постійної дислокації війська, які брали участь у навчаннях у Ростовській, Білгородській і Брянській областях, розташованих на кордоні з Україною.

Однак на заході не знайшли підтвердження відведення російських військ.

Заяви про відведення військ від кордону з Україною систематично звучать із вуст вищого керівництва Росії. Минулого тижня Держдеп США показав супутникові знімки, які підтверджують наявність бронетехніки ЗС Росії на околицях Бєлгорода й Ростовської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування