Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія витримає санкції і може зробити "щось противне" - Медведєв

Вівторок, 20 травня 2014, 10:00

Жодного відчутного ефекту санкції, уведені США і Євросоюзом у відношенні Росії, поки не дали, і Москва на них досі різко не відповідає.

Про це заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв в інтерв'ю Bloomberg TV.

"Якщо говорити про прямий ефект, то всупереч тому, що дуже часто говорять у ЗМІ, що говорять деякі аналітики західні, ніякого суттєвого ефекту вони поки не дали. Але це не означає, що ми цьому раді", - сказав він.

За словами Медведєва, жоден зі сценаріїв, які розглядаються, "не є катастрофічним" для економіки Росії, хоча "якісь обмеження можуть бути досить болісними".

Прем'єр РФ не сумнівається в тому, що Росія витримає абсолютно будь-які санкції.

"У будь-якому разі можу сказати так: усі соціальні зобов'язання, які ми брали на себе перед своїм народом, ми в будь-якому разі будемо виконувати, навіть якщо будуть діяти які завгодно санкції. У цьому немає жодних сумнівів: Росія – багата країна, і ми здатні контролювати розвиток ситуації", - заявив Медведєв.

"Питання тільки в тому, що від цього набудуть Сполучені Штати Америки, що від цього набуде весь світ, який ледь отямився від тієї кризи, яка всіх нас накрила у 2008 році", - зазначив він.

За словами Медведєва, керівники РФ – не прихильники санкцій.

"Ми навіть не особливо їх коментуємо й не дуже різко відповідаємо на них, хоча могли б, напевно, зробити щось таке неприємне й противне для тих країн, які вводять ці санкції", - заявив російський прем'єр.

"У нас є план дій залежно від того, як буде розвиватися ситуація, але якщо говорити про поганий розвиток подій, то, незважаючи на те, що я сказав, що ми противники будь-яких санкцій, звісно, у наборі заходів у відповідь є не лише заходи для загального поліпшення ситуації в нашій економіці, але й заходи, які можуть бути спрямовані на відповідні держави", - заявив Медведєв.

За його словами, санкції шкодять економічним відносинам між країнами.

"Скажемо прямо, європейському бізнесу ці санкції – як гострий ніж, і американському бізнесу абсолютно цей санкційний режим не потрібен. Санкції потрібні політикам для того, щоб зміцнитися у своїх переконаннях, для того, щоб продемонструвати свою міць і силу", - зазначив прем'єр РФ.

Разом із тим, Медведєв визнав: "Безглуздо говорити про те, що наші рішення у відношенні України й рішення, присвячені Криму, не вплинули на бізнес-середовище, як і інші рішення, як і закони, які ухвалювалися".

Прем'єр не вважає, що ці рішення "руйнують бізнес-середовище". "Ми повинні аналізувати їхні наслідки точно так, як наші друзі й партнери в інших країнах повинні аналізувати ті рішення, які вони приймають щодо власного бізнесу, коли вводять різні санкції у відношенні Росії", - заявив він.

"Це питання взаємної відповідальності й (. . .) власної адекватності. Я згоден, що, напевно, і нам можна якісь докори послати, але хотіли б, щоб і наші партнери теж про це думали", - заявив Медведєв.

"Інтерфакс", РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування