ЗМІ з'ясовують, на кого в Україні працює Байден-молодший і Квасьнєвський

Вівторок, 20 травня 2014, 12:35

Власники української газової компанії Burisma Holdings, імовірно, нещодавно змінювалися, як можливих власників називають Миколу Злочевського, Ігоря Коломойського й Віктора Пінчука.

Як повідомляє DW, світові ЗМІ зацікавилися тим, хто є власником компанії Burisma після того, як стало відомо, що до її ради директорів входять син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський.

У 2013 році в топ-менеджменті компанії відбулися серйозні перестановки. Зараз оперативне керівництво здійснюють чотири молодих українці. Майже всі вони, піднімаючись кар'єрними сходами, певний час працювали в Росії.

Усе це вказує на нещодавню зміну власників, але "про неї просто не повідомлялося", сказав DW директор київського Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Він переконаний, що "Бурісма" – фірма з чималим потенціалом.

Аналогічного погляду дотримується і аналітик київського нафтогазового консалтингового центру Newfolk Геннадій Кобаль. "Вона забила за собою хороші родовища", - пояснив він DW.

На сайті "Бурісми" повідомляється, що компанія була заснована в 2002 році і є "одним із найбільших незалежних виробників газу" в Україні. Власники не називаються.

Контакти зі ЗМІ "Бурісма" довірила лондонській піар-агенції Bell Pottinger. Один із його засновників, лорд Тімоті Белл, був свого часу радником британського прем'єра Маргарет Тетчер і російського президента Бориса Єльцина. Останнім часом до послуг агентства зверталися дружина президента Сирії Асма Асад і уряд Білорусі.

Письмовий запит DW з приводу "Бурісми" Bell Pottinger залишило без відповіді.

"Збираючи інформацію про цю компанію в українських ЗМІ, натрапляєш на хитросплетіння всіляких фірм, які здебільшого зареєстровані на Кіпрі. При цьому найчастіше спливе ім'я Миколи Злочевського", - зазначає DW.

"Схоже, цей 47-річний бізнесмен і є справжній власник фірми – або, в усякому разі, був ним донедавна", - вважає ресурс.

Восени 2013 року Злочевський стверджував, що не є власником "Бурісми". Одна з його помічниць заявила тоді, що він продав компанію. Документальні підтвердження цього не відомі.

"Як можливих покупців називають двох відомих українських олігархів: Ігоря Коломойського й Віктора Пінчука", - зазначає DW.

У нинішнього голови Дніпропетровської області Коломойського зараз більше політичного впливу. Пінчук давно дружить із Квасьневським і нібито має хороші зв'язки в керівництві Демократичної партії США президента Барака Обами, додає ресурс.

Раніше Квасьнєвський заявив, що "Бурісма" належить Злочевському, який був міністром екології в уряді Миколи Азарова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...