Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Беркут" знищив усю документацію щодо своєї діяльності під час Євромайдану - МВС

Вівторок, 20 травня 2014, 15:49

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що за наказом командира полку "Беркут" полковника Сергія Кусюка було знищено всю документацію про діяльність спецпідрозділу під час Євромайдану.

Про це на засіданні комісії Верховної Ради з розслідування вбивств протестувальників сказав заступник начальника Головного управління МВС Києва Сергій Бойко, повідомляють Українські новини.

За його словами, в останніх числах лютого Кусюк особисто віддав розпорядження знищити документацію, зокрема особисті картки співробітників "Беркуту" і акти прийому-видачі зброї.

"Це все було знищено за командою Кусюка", - заявив Бойко.

Він також повідомив, що 21 лютого Кусюк розпорядився видати 130 автоматів Калашникова бійцям кримської роти "Беркуту" і 106 - дніпропетровської, а також 1 снайперську гвинтівку й 1 помпову рушниця "Форт".

При цьому, кримська рота "Беркуту" дотепер не повернула 24 автомати Калашникова, снайперську гвинтівку й помпову рушницю.

Бойко зауважив, що на контакт співробітники кримського "Беркуту" не йдуть, на телефонні дзвінки й офіційні запити не відповідають.

Водночас Бойко не зміг повідомити, чи звільнений Кусюк з органів внутрішніх справ, зазначивши лише, що він був відсторонений від роботи 26 березня.

Крім того, він повідомив, що колишній начальник громадської безпеки ГУ МВС Києва Петро Седчук був звільнений з міліції й зараз оголошений у міжнародний розшук.

При цьому його заступник, що також підозрюється в силовому розгоні мітингувальників на майдані Незалежності 30 листопада звільнений, але перебуває в Києві й співробітничає зі слідством.

Крім того, представники департаменту карного розшуку МВС повідомили, що на сьогодні жоден зі співробітників розформованого підрозділу "Беркут" не перебуває в розшуку.

При цьому в міжнародний розшук по лінії Інтерполу оголошений екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і його заступник з громадської безпеки Віктор Ратушняк.

Як повідомлялося, у березні суд помістив під арешт трьох співробітників київської роти "Беркуту", які підозрюються в розстрілі активістів Євромайдану 20 лютого на вулиці Інститутській.

У квітні в МВС повідомили, що заступник керівника розформованого спецпідрозділу "Беркут", полковник Сергій Кусюк знаходиться в Криму разом з представниками донецького "Беркута".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: