Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримані озброєні терористи. Їх готували в Росії

Середа, 21 травня 2014, 12:28

Українські силовики затримали двох озброєних терористів, які проводили розвідку в місцях розташування блокпостів учасників антитерористичної операції.

Про це повідомив керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов.

За його словами, при затриманні в бойовиків вилучено 2 одиниці РПГ -26, 2 одиниці РПГ- 7В, автомат АК -74 з підстволовим гранатометом, набої до автомата Калашникова, гранати для підстволового гранатомета.

"Затримані дали свідчення про свою діяльність, яка направлена на дестабілізацію ситуації в східних областях України", - повідомив він.

"Отримана інформація підтверджує активне залучення військовослужбовців Російської Федерації, зокрема, офіцерів ФСБ і ГРУ, до підготовки бойовиків, що здійснюють терористичні акти на території України, що й займаються бандитизмом і вбивствами", - підкреслив Селезньов.

За його словами, один із затриманих бойовиків свідчив, що проходив курс підготовки на території однієї з військових частин на території Ростовської області.

"На військовому полігоні він і його спільники проходили навчання, у ході якого вивчали правила використання ПЗРК і РПГ", - додав Селезньов.

"Також затримані надали іншу оперативну інформацію, яка буде корисною для українських силовиків під час виконання спеціальних завдань у рамках антитерористичної операції", - розповів Селезньов.

 
 

Водночас , керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук повідомив, що ідентифікована зброя, якою були озброєні захоплені в полон розвідники терористичних груп, що діють в районі АТО .

"Зокрема, номер автомата Калашникова, вилученого у терористів, раніше числився в комплекті озброєння батальйони морської піхоти ВМС України у Феодосії. Дана зброя була захоплена російськими військовослужбовцями в ході штурму нашого батальйону" , - повідомив він.

"Таким чином, у наявності ще одне підтвердження надання Росією зброї проросійським терористам, що діють на Донбасі" , - підкреслив Тимчук .

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...