Кремль готує масовану атаку "тролів" на США і Європу

Середа, 21 травня 2014, 10:51

Кремль має намір маніпулювати громадською думкою в Америці і Європі через інтернет і соціальні мережі.

Про це в середу пише видання "Ведомости".

Російська влада звернула увагу на інтернет ще в середині нульових років, але точковий і ,скажімо так, художній підхід "сірого кардинала" Кремля Владислава Суркова не виправдав себе, коли взимку 2011 р. масові протести проти нечесних виборів були організовані через соціальні мережі та при фактичній підтримки багатьох онлайн-ЗМІ.

Нова команда В'ячеслава Володіна, яка прийшла на піку мітингових пристрастей, кардинально переглянула ставлення до роботи з мережевою аудиторією, зробивши ставку на системне маніпулювання громадською думкою через інструменти нових медіа.

Цю роботу визнали настільки ефективною, що було вирішено направити цю зброю і зовні - на американську та європейську аудиторії.

За інформацією джерел, близьких до адміністрації президента, попередня робота почалася ще восени 2013 р. Стратегія була узгоджена Володіним, після чого підібрали виконавців і почали створювати інфраструктуру.

Кураторами зовнішнього напрямки називають тих же, хто займався раніше внутрішнім ринком. Робота на Захід ще тільки розгортається, але вже зараз вона стає помітна.

Так, два тижні тому модератори сайту британської газети The Guardian попередили читачів про те, що вони мають справу з "організованою кампанією на підтримку Кремля".

Окремо проговорюються і рамки можливого в роботі з Твіттером, Фейсбуком і на тематичних форумах.


За словами керівника стратегічного напрямку The Guardian і медіааналітіка Вольфганга Блау, масштабний контент- аналіз, який проводять його колеги в Німеччині, зараз показує вибухове зростання "пропутінських" і "проросійських" повідомлень і в мережевому просторі Німеччини.

Найближчим часом, уточнюють джерела, в проект будуть вкладати ще більше грошей, до нього будуть залучати все нові команди.

Зараз вибудовувана в Америці і Європі система існує в тестовому режимі. Переважно вони займаються класичною інформаційно-аналітичною роботою.

Так звана група "Анонімний інтернаціонал" виклала частину документації, можливо пов'язаної з діяльністю однієї з основних "американських" команд.

Це новий, зовнішній відділ "гнізда тролів", яке засвітилося у вересні 2013

З розкритих матеріалів випливає, що довідки готуються про демографічну структуру основних соцмереж в США, поведінку американців в інтернеті і актуальні хештеги в твіттері і навіть про спільноти, що підтримують Барака Обаму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News