Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін присягається у відведенні військ, але "хвилюється" через Одесу

Середа, 21 травня 2014, 16:16

Президент РФ Володимир Путін запевняє, що російські війська відведено від кордонів з Україною  При цьому він чекає "адекватної оцінки" світу щодо подій в Одесі.

Про це Путін заявив журналістам у середу в Шанхаї, передає Интерфакс.

"До речі, моя вказівка ​​Міноборони вивести війська з тих місць, де вони досі проходили навчання, зокрема, пов'язана з тим, що ці контакти, перші контакти, почалися. Я сподіваюся, що вони закінчаться позитивним чином", - сказав Путін.

За його словами, позиція Росії полягає в тому, що слід налагодити прямий контакт між владними структурами в Києві і південним сходом України.

"Ви знаєте, ми зробили все, щоб прямі контакти почалися", - підкреслив президент РФ.

Говорячи щодо присутності російських військ на кордоні з Україною, Путін підтвердив, що певний час тому "вони дійсно були на досить близькій відстані від кордону".

"Певний час тому я дав вказівку Міноборони відвести їх в місця тренувань, на полігони. Це теж в прилеглих областях - в Ростовській області, поруч. Тепер Міноборони отримало іншу вказівку - вивести їх навіть з цих полігонів", - пояснив Путін.

Президент РФ додав: "Я ще раз хочу наголосити, зроблено це не тому, що ми соромимося тримати там наші війська, ми, зрештою, суверенна держава, і тримаємо свої війська там, де захочемо " .

Рішення було прийнято, за його словами, в тому числі, для того, щоб створити доброзичливі умови для майбутніх виборів в Україні .

Путін, разом з тим, зауважив, що для виведення військ потрібен час, оскільки кількість військ і бронетехніки велика.

"Я думаю, за гарної погоди скоро вони всі це побачать", - сказав президент РФ, коментуючи заяви НАТО і США про те, що вони не бачать відведення російських військ.

При цьому він заявив, що трагічні події в Одесі не отримали "адекватної'' оцінки з боку міжнародного співтовариства, і попередив, що це загрожує рецидивами.

"Те страхіття і жах, які ми всі бачили на екранах наших телевізорів, що стався в Одесі, поки не отримав належної та адекватної оцінки від міжнародної спільноти. Якщо ми не будемо цього робити, рецидиви подібних злочинів будуть можливі", - сказав Путін.

"Я б хотів звернути на це увагу і представників засобів масової інформації, і громадськості Росії, правозахисних організацій. Має бути проведено ретельне розслідування, безумовно, знайдено злочинців і покарано. І ми всі повинні домогтися саме цього результату", - сказав президент РФ.

У вівторок з'явилося офіційне повідомлення про передачу російським військам наказу міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу повернутися в пункти постійної дислокації.

В НАТО, однак, запевняють, що все ще не бачать жодних доказів виконання заяви Путіна про відведення військ.

Група "Інформаційне опір" заявила, що станом на 20 травня в 50 - кілометровій зоні біля українського кордону Росія зосередила близько 18 тисяч військових, ще близько 22 тисяч - у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...