ТСК не розглядала зміни до Конституції, які потребують визначення на референдумі

Середа, 21 травня 2014, 14:59

Голова спеціальної Конституційної комісії ВР Руслан Князевич заявив, що ТСК врахувала всі пропозиції, надіслані суб'єктами законодавчої ініціативи.

Про це він розповів під час круглого столу національної єдності в середу.

За словами Князевича, до комісії надійшла величезна кількість пропозицій від різних суб'єктів законодавчої ініціативи, наукових шкіл, експертів, а також були враховані напрацювання Конституційної асамблеї.

Депутати оформили все це у порівняльну таблицю, яка має три колонки: 1) чинний текст Конституції, 2) пропозиції, які є спільними майже у всіх суб'єктів законодавчої ініціативи, 3) альтернативні пропозиції, які передбачають різні підходи.

Депутати прийняли рішення, що ті розділи, які передбачають необхідність затвердження їх на всеукраїнському референдумі, не можуть бути предметом розгляду Конституційної комісії.

Також комісія не розглядала внесення змін до розділу щодо прав людини на даному етапі, зважаючи на відсутність консенсусу щодо цього питання.

"Ми сконцентрувалися на трьох основних блоках конституційних змін. Це питання удосконалення парламентсько-президентської моделі, це питання децентралізації влади і питання судової гілки влади" , - пояснив Князевич.

Усі без винятку пропозиції учасників конституційного процесу включені у вищевказану таблицю, яка сягає майже 150 сторінок, і передані парламенту, який має спрямувати їх Венеціанській комісії, наголосив Князевич.

Він зауважив що, Конституційна комісія врахувала зауваження, які Венеціанська комісія робила ще до тексту Конституції 2004 року а також до низки конституційних змін, які напрацьовувалися протягом останніх років.

Також депутат зазначив, що у випадку, якщо не вдасться дійти консенсусу і напрацювати єдино-можливий спільний документ, певні речі будуть запропоновані парламенту для остаточного визначення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News