Путін не вірить, що російські журналісти могли допомагати терористам

Середа, 21 травня 2014, 15:10

Президент РФ Володимир Путін назвав звинувачення російських журналістів у сприянні терористам "маячнею".

Про це він сказав журналістам 21 травня, повідомляє РИА Новости.

"У будь-якому випадку, політичний процес, у тому числі щодо легітимації наявних влади на сьогоднішній день - звичайно, це позитивні кроки. Разом з тим, нам дуже складно буде будувати відносини з людьми, які приходять до влади на тлі триваючої каральної операції на південному сході України і перешкоджають роботі преси", - сказав Путін.

За його словами, влада Києва веду себе "усе більш агресивно".

"Це звичайно, з точки зору легітимації, з точки зору об'єктивності результатів буде викликати, звичайно, у нас великі і великі питання, і я дуже розраховую на те, що наші партнери і в Європі, і в Сполучених Штатах почують і зрозуміють, нарешті, що відбувається", - заявив Путін.

"Абсолютно неприпустимо те, що зараз відбувається з журналістами, адже журналісти LifeNews, яких зараз там вже у всіх смертних гріхах звинувачують, в тому числі в тому, що вони там зброю якусь продають, то повна нісенітниця, абсолютна нісенітниця, маячня", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, нещодавно разом з бойовиками-сепаратистами були затримані двоє чоловіків, які називали себе російськими журналістами.

СБУ повідомила, що представники російського телеканалу LifeNews, відомого спотворенням подачі інформації про події в Україні на догоду Кремлю, зізналися, що на території України займалися не журналістською діяльністю.

Крім того, в інтернеті з'явився відеозапис того, як оператор LifeNews підказує проросійським бойовикам, як краще стріляти по бійцям Національної гвардії України. Пізніше затриманий співробітник LifeNews Марат Сайченко визнав, що він і його колега порушили українське законодавство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News