Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: У Криму відмова від російського паспорта стала приводом для репресій

Середа, 21 травня 2014, 17:47

Керівник групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук стверджує, що нова "влада" репресує жителів Криму, які відмовилися від російського паспорта.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Зокрема, сама процедура "відмови від громадянства" тих мешканців, хто не бажає приймати громадянство РФ, максимально ускладнена - на оформлення необхідних документів і вистоювання в чергах в органах Федеральної міграційної служби РФ треба витратити до тижня", - зазначає журналіст.

Більш того, він повідомляє, що на кримчан, які зважилися на цей крок, здійснюється тиск.

"Одночасно громадян, які вирішили відмовитися від громадянства Росії, за домашнім адресами "відвідують" представники місцевої так званої "самооборони", які вимагають від даних громадян забиратися з Криму. Під час цих вимог звучать погрози фізичної розправи", - зазначає журналіст.

Подібні факти, за даними Тымчука, були зафіксовані в Сімферополі і Судаку.

"Абсолютно очевидно, що ці провокації влаштовуються при активній участі ФМС РФ, яка передає адреси і прізвища "не лояльних" громадян місцевим бандформуванням", - припускає він.

Раніше повідомлялося, що Держдума на засіданні 14 травня схвалила в першому читанні законопроект, який зобов'язує громадян Росії повідомляти про наявність другого громадянства. Можна припустити, що таке нововведення торкнеться кримчан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування