Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сікорські накреслив Україні шлях порятунку

Четвер, 22 травня 2014, 11:45

Україні слід провести вибори, дієві реформи та змусити своїх олігархів жити за законом.

Про це заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорські в інтерв'ю Rzeczpospolita.

За його словами, він "тримає кулаки за те, щоб вибори в Україні закінчились у першому турі, бо Україна потребує стабілізації"

"Зрозумілий і швидкий вибір був би корисним. Вважаю, що фаворитом є особа, з якою і Захід, і Кремль можуть домовитись", - сказав він.

Сікорські імпонують тези про децентралізацію влади в Україні за польським зразком, гарантування прав меншин і "стримування у гонитві за НАТО" в обмін на згоду Москви на зближення України з ЄС.

Головним завданням нової влади в Україні Сікорські бачить "встановлення стандартів держслужби та боротьбу з корупцією".

"Успіх України можливий, якщо вдасться переконати українців і світ, що те нове керівництво інше, що керівництво в боротьбі з корупцією йде з самої гори. Тоді Україна виробить  іншу еліту – патріотів, які йтимуть у владу, аби служити вітчизні, а не для того, щоб висилати вантажівки з готівкою в інші країни", - заявив він.

Глава польського МЗС вважає, що зараз Україна має найкращу владу ніж коли-небудь.

"Перм'єр Арсеній Яценюк чесна людина, яка з патріотичних мотивів, як каже, чинить політичне самогубство, беручи на себе непопулярні реформи", - розповів він.

На думку Сікорські, Україні слід навчитися жити зі своїми олігархами, щоб вони не вважали її своїм ворогом, але й жили за законом.

"Деякі олігархи зараз грають стабілізуючу роль. Питання в тому, чи вистачить у них мудрості, щоб зрозуміти, що дні монополій, дикого капіталізму і простого злодійства закінчились", - сказав польський міністр.

"Це може служити їхнім інтересам, бо європейська Україна означатиме, що їхні активи будуть дорожчими, але це означатиме потребу поділитись", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування