Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посланець ОБСЄ похвалив Ахметова і просить битись за вибори

Четвер, 22 травня 2014, 13:46

Роль великого бізнесу висока для стабілізації ситуації на сході України і бізнесмени могли б допомогти з проведенням виборів 25 травня.

Про це на прес-конференції в Києві розповів представник глави ОБСЄ з питань діалогу в Україні Вольфганг Ішингер, пишуть "Новости Донбасса".

Він вказав на роль мільярдера Ріната Ахметова на Донбасі, чиї ненасильницькі дії створюють умови для того, "щоб формувати дух єдності, щоб формувати атмосферу, яка сприятиме чесним виборам".

Ішингер зазначив, що за час свого візиту на схід країни не зустрів жодного серйозного політика, який би бажав розвалу України.

"Я не знайшов серйозного політичного гравця, який би вважав, що Донбас буде розвиватися краще не в Україні", - сказав він.

Ішингер вказує на зниження рівня підтримки сепаратистів на Сході.

"Моє особисте враження таке. Так званий сепаратистський рух отримує все менше і менше підтримки від населення... Люди незадоволені центральною владою, але вони не готові через це розривати країну", - сказав він.

Ішингер звернувся до Ахметова та інших "бізнес-лідерів" України з проханням застосувати весь свій вплив для того, щоб вибори відбулися.

"Навіть якщо один район в Донецьку проголосує - це краще, ніж жоден район не проголосує", - вважає він.

Представник ОБСЄ закликав боротися за кожну виборчу дільницю.

Як відомо, вже кілька днів проходить оголошена Ахметовим акція протесту проти сепаратизму на Донбасі. Сам Ахметов назвав лідерів "ДНР" пройдисвітами і бандитами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...