Міноборони про нічні бої: "Кільце довкола терористів постійно звужується"

Четвер, 22 травня 2014, 15:10

Силовики створили щільне кільце оточення терористів у Донецькій області, тож вони вночі спробували прорвати його під Волновахою, внаслідок чого є загиблі і поранені з обох боків.

Про це повідомляють у Міністерство оборони та Раді національної безпеки й оборони.

"Терористи на Донеччині та Луганщині фактично опинилися в оточенні з підрозділів Збройних сил, які їх чітко локалізували. Напад на блокпост під Волновахою – це спроба прорвати визначене кільце оточення і захопити ще одне місто", - написала заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у Facebook.

"Завдання терористів – тероризувати регіон, не дати провести вибори та не допустити стабілізації. Блок пост військові втримали, на жаль, знову ціною людських життів, ціною життів наших хлопців-героїв… Кільце оточення буде звужуватися", - додала вона.

 

Міноборони ж повідомляє, що військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання у визначених районах Донецької та Луганської областей, "створили щільне кільце оточення з метою недопущення поширення тероризму, дестабілізації обстановки в інших регіонах та зриву виборів в Україні". 

"Незважаючи на це, терористи не припиняють спроб вирватися з оточення", - зазначає відомство.

"В ніч з 21 на 22 травня бойовики здійснили спробу прорвати кільце оточення у двох місцях – у районі кордону з Російською Федерацією (Станично-Луганський район Луганської області) та в районі блокпоста поблизу населеного пункту Ольгіно, що за 40 кілометрів на південь від Донецька. Злочинці мали на меті захопити місто Волноваха", - повідомляє Міноборони.

"Терористи обстрілювали блокпост зосередженим вогнем з важкого озброєння – гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Попри щільний вогонь з боку терористів, українським бійцям вдалося дати відсіч та втримати блокпост. Не зважаючи на спроби терористів вирватися з оточення, кільце довкола них постійно звужується", - додали там.

За даними Міноборони, внаслідок бою є загиблі з обох боків та поранені.

"На місце події було негайно направлено санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів", - додає відомство.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ висловлює глибоке співчуття рідним і близьким загиблих військовослужбовців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...