ЗМІ: Бойовики захопили главу міліції Слов'янська та екс-мера міста

Четвер, 22 травня 2014, 16:16

18 травня року бойовики захопили в.о. начальника Слов'янського управління МВС підполковника міліції Олександра Давиденка, також вони утримують колишнього мера Слов'янська Валентина Рибачука.

Про це повідомляє "Новости Донбасса" з посиланням на свої джерела.

Дружина Давиденко стверджує, що 21 травня після дзвінків в ГУ УМВС України в Донецькій області чоловіка виявилось, що її заяву про зникнення чоловіка в Слов'янському міськвідділі так і не реєстрували.

Більше того, за її словами, черговий щодня повідомляв в обласне управління МВС про присутність чоловіка на роботі. Отже, розшукові заходи співробітниками Слов'янського МВ УМВС не проводилися.

Як повідомляє портал, 21 травня заяву зареєстрували в ГУ УМВС України в Донецькій області у телефонному режимі. Оператор гарячої лінії МВС України зазначив, що з цим питанням "будуть розбиратися".

До теперішнього моменту ніякі офіційні повідомлення за даним фактом ні в ЗМІ, ні в прес-службах МВС, інших державних органів не проходили і про долю Давиденко нічого не відомо.

Також "Новости Донбасса" з посиланням на власні джерела стверджує, що останнім часом у Слов'янську почастішали випадки незаконного затримання людей представниками терористичної організації "Донецька народна республіка". Відзначається, що в підвалах утримують вже близько 100 осіб.

Зокрема, журналісти стверджують, що в Слов'янську в заручниках терористів опинився колишній мер Слов'янська, колишній голова державного іпотечного кредитування України Валентин Рибачук. Його нібито тримають в підвалі будівлі СБУ Слов'янська, катують і хочуть відібрати все майно й бізнес.

"Допитами, тортурами керує Стрілок (полковник ГРУ РФ Ігор Гіркін), у них бере участь самопроголошений мер Слов'янська Пономарьов. Також терористи викрали і утримують в будівлі СБУ мера міста Миколаївка Григорія Похідню", - запевняє джерело видання.

Причиною викрадення стало те, що під час проведення мітингу 9 травня Рибачук висловився в підтримку цілісності України. Після цього він нібито потрапив на лікарняний, і викрали його прямо з лікарні.

Крім того, за даними ЗМІ, сепаратистів у Слов'янську і в Миколаївці нібито підтримує директор Слов'янської ТЕС Валерій Черепій, який використовує для цієї мети співробітників свого підприємства.

"Вони під його проводом збудували барикади-блокпости, чергують навколо станції, з метою не допустити солдатів української армії. Чергують на дахах будівлі станції, ведуть спостереження через біноклі. Відстежують проходження української армії. Також директор Слов'янської ТЕС незаконно вивіз металолом за межі станції, міста. З метою продати, а кошти спрямувати на підтримку сепаратизму терористам Слов'янська", - підсумував співрозмовник видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування