Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головнокомандувач ЗСУ - терористам: "Злочинну діяльність припинимо"

Четвер, 22 травня 2014, 17:49

Силовики будуть припиняти злочинну діяльність бойовиків і диверсантів на сході України навіть силовими методами попри те, що вони прикриваються мирними жителями.

Про це йдеться у зверненні начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України до військових і мирних громадян, опублікованому на сайті уряду.

"Армія завжди була, є і буде поза політикою, за умови, якщо ця політика ведеться в рамках законів, не загрожує безпеці громадян і територіальній цілісності держави", - зазначає генерал-лейтенант Михайло Куцин.

Однак зараз певні сили перетворюють Донбас на зону кривавого протистояння, тому ЗСУ не мають права "залишатись осторонь", пояснив він.

За словами начальника Генштабу, "виваженість та толерантність військових" противники української влади розцінюють "як ознаку слабкості та нерішучості".

"Прикриваючись мирними жителями, незаконні озброєні формування та диверсійні групи здійснюють напади на особовий склад Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, тероризують населення, вбивають та катують патріотично налаштованих громадян, які виступають за єдність країни", - зазначив Куцин.

"Внаслідок агресивних терористичних дій загинуло та поранено десятки військовослужбовців Збройних сил, інших силових структур України та цивільних громадян", - констатував він.

Куцин називає антилюдським проявом бандитські дії на Донбасі 13 травня й убивство під Краматорськом воїнів-десантників, які захищали мирне населення.

"Рубікон перейдено. Злочинну діяльність буде припинено, у тому числі і силовими методами", - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Куцин закликав співвітчизників "зупинити кровопролиття та сісти за стіл переговорів"..

Головнокомандувач звернувся до донеччан та луганчан: "Подальше протистояння – це шлях в нікуди, це шлях до економічного занепаду та гуманітарної катастрофи".

"Запевняю, що усі громадяни, які добровільно складуть зброю і вийдуть зі складу злочинних формувань та не мають на своїх руках чужої крові, будуть амністовані і зможуть спокійно повернутися до мирного життя", - зазначив Куцин.

Він також закликав політиків, бізнесменів і представників місцевої еліти не розводити штучно людей по різні боки барикад і не заробляти рейтинги й капітали на горі людей.

Куцин наголосив, що "військовослужбовці на Донбасі не воюють з мирними жителями", що вони не дозволили перенести в Україну російський досвід "зачисток мирного населення".

"Збройні Сили України будуть рішуче діяти проти усіх бандитських формувань, хто не складе зброю та не залишить нашу землю в спокої та мирі. За нами правда. За нами законне право захищати свою країну – іншої в нас немає", - звернувся він до військових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування