У Росії засмутилися підсумком обговорення в ОБСЄ затримання журналістів LifeNews

Четвер, 22 травня 2014, 21:53

У Росії розчаровані результатом обговорення на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні 22 травня затримання в Україні російських журналістів телеканалу LifeNews.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

''Це питання було порешене за ініціативою Росії. Ми очікували чіткого і недвозначного засудження неприпустимих дій влади в Києві, вимоги звільнити незаконно утримуваних представників ЗМІ'', - йдеться в повідомленні.

''На жаль, цього не сталося, що стало наслідком політики "подвійних стандартів" низки країн ОБСЄ'', - зазначили в МЗС РФ.

''Вважаємо абсолютно нетерпимою ситуацію, коли затриманим журналістам відмовляють у зустрічі з адвокатами, консульськими працівниками та представниками ОБСЄ. Непоінформованість викликає побоювання їхніх родичів і близьких'', - йдеться в заяві.

У дипломатичному відомстві РФ вважають, що українська влада ''грубо порушує загальновизнані норми і стандарти у сфері прав людини, дотримання яких гарантовано в тому числі відповідно до положень низки універсальних та регіональних міжнародних угод''.

''МЗС Росії вимагає негайного звільнення російських журналістів та забезпечення умов для вільної роботи ЗМІ в Україні. Закликаємо керівництво ОБСЄ, Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ та Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ на Україну вжити всіх необхідних заходів для досягнення цих цілей'', - сказано в заяві.

Як відомо, 18 травня російський телеканал LifeNews повідомив, що під Краматорському були затримані його журналісти.

В СБУ заявляють, що представники LifeNews зізналися в тому, що на території України займалися не журналістською діяльністю.

За інформацією СБУ, справжня їхня мета була "супроводжувати терористів і висвітлювати їхню незаконну діяльність".

"Вони це все визнають, вони підписали всі матеріали слідства... Поки що вони затримані, зараз з ними працює слідчий", - додала Остапенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...