Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підполковник ГРУ взяв відповідальність за бійню під Волновахою

П'ятниця, 23 травня 2014, 09:36

Бойовик на прізвисько "Біс" заявив, що це він і його люди знищили блокпост українських силовиків під Волновахою в четвер вранці.

Про це пише газета "The Wasington post" із посиланням на "The Associated Press".

Під кличкою "Біс" відомий підполковник Головного розвідувального управління Росії Ігор Безлер.

"Ми знищили блокпост української фашистської армії, що перебуває на землях Донецької народної республіки", - заявив чоловік у "балаклаві", назвавшись "Бісом".

У дворі управління міліції в Горлівці він показав захоплену в силовиків зброю й паспорти, нібито відібрані у двох загиблих військових.

За словами "Біса", один з його людей також загинув.

Він називав місце нападу на блок-пост одразу після нападу. Перевірити його слова з інших джерел було неможливо, зазначає журналіст.  

Водночас, представник сепаратистів від самопроголошеної "Донецької народної республіки" Павло Губарєв заперечує причетність своїх людей до нападу на силовиків між Волновахою й Благодатним.

"Губарєв, який, здається, не має великого впливу на сепаратистські угруповання, з'явився на російському телебаченні й звинуватив українських націоналістів із "Правого сектора" у нападі на українських солдатів, тому що вони відмовилися нападати на мирне населення", - пише газета.

 

За офіційним даними, під Волновахою загинуло 16 силовиків. Свідки, у тому числі медики, говорять, що поранені понад 30 українських військовослужбовців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування