Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики на Луганщині хотіли ввезти зброю з Росії, погрожували штурмом

П'ятниця, 23 травня 2014, 12:03

В ніч з 22 на 23 травня невідомі озброєні люди погрожували прорвати українсько-російський кордон в районі кількох пунктів пропуску.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Так, біля 21:00 22 травня до відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" Луганського загону, який напередодні вже атакувала група озброєних невідомих, знову під’їхали кілька десятків озброєних людей.

За словами прикордонників, вони заблокували виїзд з підрозділу та демонстративно розпочали підготовку до штурму.

Особовий склад прикордонного підрозділу привели до бойової готовності. "Позиційна демонстрація готовності до активних дій тривала кілька годин. Близько 4-ї  години ранку невідомі особи відмовилися від своїх намірів та зняли облогу з підрозділу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 22 травня прикордонники отримали від штабу Антитерористичного центру інформацію про ймовірну спробу завезення на територію України зброї та боєприпасів на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Свердловськ" Луганського загону.

Туди перекинули додаткові сили. О 01.30 до державного кордону зі сторони Росії під’їхали 4 "КамАЗи" у супроводі озброєних людей. Вони розпочали підготовку до прориву кордону, але через деякий час відмовилися від своїх намірів та повернулися вглиб Російської Федерації.

У Держприкордонслужбі підкреслюють, що російські прикордонники відмовляються визнавати цей та інші факти спроб порушити державний кордон України.

Як відомо, в ніч з 21 на 22 травня на Луганщині терористи здійснили низку спроб прорватися через державний кордон України, серед прикордонників є постраждалі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування