СБУ: Екс-керівництво ГПУ може бути причетне до фінансування терористів

П'ятниця, 23 травня 2014, 13:10

В ніч з четверга на п’ятницю СБУ викрила конвертаційний центр, який за участі екс-керівництва Генпрокуратури здійснював фінансування терористичних організацій.

Про це у п’ятницю в Києві на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"СБУ цієї ночі ліквідував у Києві три банківські установи, які організували  конвертаційний центр. По суті, це пральна машина по відмиванню брудних грошей", - розповів Наливайченко.

"Три банківські установи, три юридичних особи, два десятки житлових помешкань у вигляді квартир, декілька десятків автомобілів, які цю пральну машину, а по суті чорний банк по фінансуванню терористичної диверсійної діяльності організували у Києві", - додав він.

"Масштаби цього злочинного угрупування тільки цього року становили 700 млн. гривень, викрадених, переведених у готівку і значною кількістю направлених на фінансування терористичних актів і незаконну закупівлю зброї", - зазначив голова СБУ.

Він наголосив, що протягом минулого року це ж угруповання влада не бачила, особливо керівники правоохоронних органів.

"У нас є стійка підозра і свідчення, що колишнє керівництво Генпрокуратури, безпосередньо здійснювало керівництво розподілу грошей від цієї помийки. Минулого року вони розподілили 6 мільярдів гривень цій помийці", - зазначив він.

Наливайченко додав, що проситиме суд, щоб той дозволив проводити відкрите судове слухання по цьому злочинному угрупуванню.

"Щоб були з дозволу суду названі і банки, і були оприлюднені свідчення свідків і  головних підозрюваних, кому саме і хто саме з керівництва ГПУ отримав готівку сприяв незаконній діяльності Які інші керівники силових відомств здійснювали незаконне прикриття такого масштабного розкрадання грошей і направлення на кримінальну злочинну діяльність", - зазначив Наливайченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування