Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін знайшов вигоду США у введенні санкцій проти Росії

П'ятниця, 23 травня 2014, 15:49

Президент Росії Володимир Путін заявив, що серед причин введення санкцій проти РФ з боку США може бути зацікавленість Вашингтона.

Про це він заявив на засіданні Петербурзького міжнародного экономфоруму.

За його словами, загальний обсяг товарообігу між Росією і США становить 27,8 млрд дол, що в рази менше аналогічного показника для Європи (440 млрд дол.).

"Наші американські друзі, може бути, хочуть навіть отримати певні торгово-економічні переваги у своїх зв'язках у Європою", - припустив він, заявивши, що не бачить інших мотивів.

Президент Росії в черговий раз розкритикував ці санкції, назвавши їх незаконними і несправедливими.

"На Україні розгорається громадянська війна. А ми тут з якого боку?", - дивується російський президент, не коментуючи численні згадки української влади про причетність до подій на Сході України російських диверсантів.

"Близьких мені людей, як у нас в колах інтелігенції кажуть, хочуть "уконтрапупити" як слід", - вважає Путін.

"І обрали як спеціально двох євреїв і одного хохла", - зазначив російський президент.

За його словами, ці люди готувалися до введення санкцій.

"Вони всі свої гроші вивели в Росію. Так що ви за них не турбуйтесь. Але все одно їх бізнес зазнав певної шкоди", - визнав російський президент.

Незаконність введення санкцій він обґрунтував тим, що такі заходи повинні вводитися проти цілої країни рішенням Радбезу ООН. При цьому про те, що Росія має у цьому органі право вето, він не згадав.

"Реальний збиток для економіки є все-таки... погіршився доступ до ресурсів для наших компаній... але поки це не має серйозного негативного впливу на економіку", - підсумував Путін.

Як відомо, США ввели санкції проти низки представників оточення Путіна і підконтрольних їм компаній. В кінці квітня в цей список потрапили структури братів Аркадія і Бориса Ротенбергів та Геннадія Тимченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування