Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українських режисера й активіста із Криму ФСБ етапує в Москву

П'ятниця, 23 травня 2014, 17:31

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова й учасника студентських і екологічних акцій теж кримчанина Олександра Кольченка етапували до Москви.

Про це повідомила журналіст Катерина Сергацкова.

"Рідні кримчан Олега Сенцова й Сашка Кольченка, яким інкримінують організацію теракту, повідомили, що сьогодні о 13:00 їх відправили по етапу в Москву. Там вони можуть пробути до року в СІЗО ФСБ", - повідомила вона.

"Особисто мене дивує, що незважаючи на тонну звернень журналістів, громадських працівників, діячів культури й офіційних органів України російська влада дотепер НІЯК не відреагувала. Зате про журналістів Lifenews кричали всі. Хтось у курсі, як цю стіну пробити?" – написала вона.

Як відомо, відомого кінорежисера Сенцова обвинувачують у підготовці теракту на підставі свідчень двох невідомих людей.

Оточення Сенцова вважає, що його затримання політично мотивоване. Режисер брав активну участь у житті українських військовослужбовців на території Криму, які відмовилися присягати Росії після того, як півострів був анексований.

Кольченко був затримано 16 травня співробітниками ФСБ у цивільному.

Кольченка в Криму знають як громадського активіста, що дотримується "лівих" поглядів.

Він полягав у антифашистському русі, організовував акції пам'яті журналістки Анастасії Бабурової і антифашиста Івана Хуторського, брав участь у мітингах проти комерціалізації освіти та кампанії проти забудови Залеського парку в Сімферополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування