Євросоюз рішуче пiдтримує президентськi вибори в Українi - заява

П'ятниця, 23 травня 2014, 18:02

Європейський Союз заявляє про свою рішучу підтримку проведення президентських виборів, що мають відбутися в Україні 25 травня.

Про це йдеться в заяві Зовнiшньої служби ЄС, оприлюдненій у п'ятницю

"ЄС вкотре заявляє про свою міцну підтримку проведенню вільних, прозорих і чесних президентських виборів, що мають відбутися в Україні 25 травня. Це волевиявлення дозволять українському народу обрати своє власне майбутнє у мирний і демократичний спосіб", - сказано в заяві.

У ЄС вважають, що вдалі вибори стануть важливим кроком у напрямі деескалації напруги та відновлення безпеки і політичної стабільності.

У той же час у ЄС висловлюють жаль і спічуття з приводу смерті щонайменше 16 військових на Сході України у сутичках, метою яких була подальша дестабілізація ситуації напередодні виборів.

"Українські виборці повинні безперешкодно користуватися своїми виборчими правами. Потрібно дозволити органам, відповідальним за волевиявлення, проводити вибори без перешкод по всій країні", - сказано в заяві.

"Також необхідно дозволити українським та міжнародним спостерігачам виконувати свої функції у повному обсязі", - додають в ЄС.

"ОБСЄ/БДІПЛ направив свою спостережну місію в Україну для оцінки відповідності виборів міжнародним стандартам. У такий спосіб усі мають шанувати результати оцінки, яку нададуть експерти цієї місії. Євросоюз приділятиме особливу увагу ставленню та поведінці усіх сторін та міжнародних експертів у цьому питанні", - наголошують у ЄС.

"Три круглі столи з питань національного діалогу, що їх було проведено за останній тиждень, а також підтриманий двома партіями у Верховній Раді Меморандум миру і злагоди свідчать про прагнення українців до спільного розв’язання проблем", - зазначено в документі.

"Це має сприяти впровадженню важливого процесу реформ та поширенню поглядів серед населення усіх регіонів України у рамках конституційного процесу", - резюмується в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...