Луганськ та область: виборчі дільниці закриті, виборці спантеличені

Неділя, 25 травня 2014, 12:08

У Луганську виборчі дільниці закриті, голосування відбувається лише на півночі області.

Як повідомляє Радіо Свобода, у трьох приміщеннях, де зазвичай розташовуються дільниці, немає жодних ознак виборчого процесу - комісії відсутні, виборців майже немає.

Як повідомив голова обласної організації Комітету виборців України Олексій Свєтіков, на Луганщині працюють лише дві окружні виборчі комісії з 12.

Виборці можуть проголосувати в територіальних виборчих округах №114 та 115. Вони охоплюють 11 здебільшого північних, аграрних районів, більшість із яких контролюють українські силовики. За словами Свєтікова, на інші території області бюлетені не завозили.

Декілька людей все ж навідалися до потенційних дільниць в надії проголосувати.

"Хотіла проголосувати, але, на жаль, комісії немає. Всі залякані – так відповіла чергова. Дуже сумно, дуже неприємно.Тому що я як громадянка України хотіла висловити своє ставлення до всього, що відбувається. Хотіла проголосувати за єдину Україну, за єдиного президента", – розповіла луганчанка Тетяна. 

Разом з тим, за даними Громадянської мережі ОПОРА, на Луганщині на окрузі № 114 не відкрились 101 із 521 виборчих дільниць. 

За даними спостерігачів, невідомі викрали переносну виборчу скриньку на виборчій дільниці №440265 в сел. Гречишкино Новоайдарського району.

"Під час обходу виборців невідомі озброєні люди захопили переносну  виборчу скриньку з проголосованими бюлетенями. Встигло проголосувати близько 10 осіб. Також водію автомобіля, який перевозив членів комісій та переносну виборчу скриньку, погрожували розправою. Після цього водій відмовився перевозити бюлетені після закінчення голосування, оскільки боїться за себе та свою власність", - повідомив один з членів комісій.

Члени комісії шукали інший автотранспорт, який буде перевозити бюлетені ввечері після підрахунку, та призупинили голосування на дому. Голосування на самій виборчій дільниці триває.

Як відомо, раніше лідери терористичної організації "Луганська народна республіка" заявили, що виборів у Луганській області не буде.

Джерело відео- Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування