Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України засудило "зухвалий і провокаційний" візит Медведєва

Неділя, 25 травня 2014, 16:11

МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з візитом російського прем'єра Дмитра Медведєва до Криму 25 травня.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

"Такі дії з боку офіційної особи РФ розцінюємо як грубе порушення Росією чинного законодавства України, суверенітету нашої держави, норм міжнародного права...", - зазначено у заяві.

У МЗС наголосили, що відвідання головою російського уряду окупованого Криму в день проведення виборів президента України - "особливе зухвальство та свідома провокація з боку Росії, яка спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні".

Це суперечить раніше висловленій президентом РФ Володимиром Путіним зацікавленості, щоб вибори в Україні пройшли у мирній та спокійній обстановці, - зазначили у відомстві.

"Вчергове закликаємо російську сторону поважати територіальну цілісність і суверенітет України, скасувати незаконні рішення про анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, дотримуватися норм міжнародного права і двосторонніх договорів", - наполягають у міністерстві.

В МЗС також висунули вимогу керівництву Росії припинити надання підтримки екстремістським і терористичним угрупованням, які з території РФ проникають в східні області України та силою зброї й насильством намагаються перешкодити вільному волевиявленню українського народу.

Як відомо, 25 травня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв розпочав дводенну поїздку до окупованого Криму.

Це вже друга поїздка Медведєва на окуповану територію після псевдореферендуму, що відбувся 16 березня та подальшої окупації  території півострова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування