Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК пояснив, звідки на дільницях величезні черги

Неділя, 25 травня 2014, 20:20

Черги на виборчих дільницях викликані недостатнім досвідом деяких членів дільничних виборчих комісій і цинічним ставленням кандидатів у президенти до їх ротації напередодні дня голосування.

Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Дійсно, у ряді міст, особливо в тих, де проходить голосування не тільки на виборах глави держави, а й мерів, рад, виборцям доводиться отримувати бюлетені не по одному виду виборів, а по декількох, утворюються черги", - зазначила вона.

За словами заступника голови ЦВК, "всюди кваліфікація членів ДВК різна і наявність або відсутність черг дійсно залежить значною мірою від обізнаності та досвіду членів дільничних виборчих комісій".

Також Усенко-Чорна зазначила, що ЦВК не отримала від кандидатів на пост президента України того сприяння у формуванні складів дільничних виборчих комісій та окружних виборчих комісій, які повністю забезпечували б інтереси громадян України при голосуванні.

"Деякі кандидати на пост президента достатньо цинічно ставилися до ротації своїх членів у виборчих комісіях. Окремі кандидати напередодні дня виборів відкликали своїх членів зі складу ДВК, чим значно ускладнили їх роботу. Крім того, те, що тільки що навчені члени комісій, для підготовки яких держава витратила значні кошти, оперативно відкликалися кандидатами на пост президента і замінювалися на інших людей. У нас були випадки, коли один і той же кандидат міняв членів, наприклад, окружної виборчої комісії, навіть на посаді голови ОВК", - підкреслила Усенко-Чорна.

"Тому ці черги, які ми спостерігаємо на виборчих дільницях, в значній мірі можна поставити в провину кандидатам на пост президента України, які делегували до складу дільничних виборчих комісій ось такі кадри і забезпечували ротацію цих кадрів", - підкреслив вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування