Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ і Мін'юст: вибори відбулися без порушень, ЦВК має всі підстави їх визнати

Неділя, 25 травня 2014, 21:12

Виборчий процес 25 травня відбувся демократично та вільно, у ЦВК є всі підстави для визнання результатів голосування та оголошення їх у встановлений термін.

Про це  заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє прес-служба відомства.

"Як констатують міжнародні спостерігачі, правоохоронні органи і правозахисні організації – це перші в Україні вибори, які пройшли без використання будь-якого адміністративного ресурсу", - заявив Петренко.

"Ми переконані, що у ЦВК є всі правові підстави для встановлення результатів голосування, і оголошення цих результатів у строки визначені законом", - додав міністр.

Також Петренко висловив переконання, що найближчим часом ЦВК оголосить результати голосування.

"В силу фактів, що вибори були проведення на базі законодавства, яке визнане як Венеціанською комісією, так і всіма міжнародними спостерігачами, вибори будуть визнані міжнародною спільнотою як чесні, прозорі і демократичні", - підсумував глава Мін'юсту.

У свою чергу у Генпрокуратурі заявили: вибори президента, які відбулися - найбільш демократичні у новітній історії, повідомляє прес-служба уряду. 

Як заявив начальник головного управління ГПУ Микола Гошовський,  до органів прокуратури України за два місяці виборчої кампанії надійшло 47 звернень від суб’єктів виборчого процесу, у яких були оскаржені різного роду дії, починаючи від формування дільничних виборчих комісій, невнесення в списки і так далі.

За його словами, у 2010 році таких скарг було 839, або у 18 разів більше.

"В 11 регіонах України звернення і скарги до органів прокуратури з приводу порушення виборчого законодавства не надходили взагалі. У 9 регіонах держави кримінальні правопорушення за статтями Кримінального кодексу 157 і 159, які є суто виборчими статтями, не реєструвалися.

"Вперше за новітню історію виборчих процесів України до органів прокуратури не надходили скарги на застосування адмінресурсу", - заявив Гошовський.

За його словами, наразі зареєстровано 112 кримінальних правопорушень, з яких 75% - кримінальні правопорушення, пов’язані із діями терористів у Луганській і Донецькій областях.

Всього було зареєстровано 78 кримінальних правопорушень, які стосуються безпосередньо виборчого законодавства.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування