Порошенко: Я не боюся референдумів

Понеділок, 26 травня 2014, 13:46

Петро Порошенко не проти проведення референдуму, але пропонує громадянам сходу спершу вибрати собі владу.

"Якщо хтось хоче прийти до влади в Донбасі, місцевої владі – будь ласка... Замість референдуму", - сказав він на прес-конференції у штабі в понеділок.   

"Я не боюся ніяких референдумів. Більше того, щойно люди зі зброєю будуть прибрані, я готовий іти на будь-які референдуми", - заявив Порошенко.

"Замість референдумів, може, ми вибори оголосимо? Може, ви, жителі Донбасу, владу собі оберете? Може ми з цією владою, яка буде нарешті вас представляти, будемо говорити про майбутнє Донбасу? Можливо, це – оптимальний шлях, який представляє інтереси (людей)?", - додав він.   

Порошенко знову пообіцяв, що в країні має бути наведений лад, на сході повинен бути мир.

"Там буде встановлений законний порядок, демократія – і Донбас буде обирати на вільних виборах того, хто їм більше до вподоби", - заявив політик.

"Я не претендую на те, щоб цією людиною був Порошенко, але я буду робити все, щоб завоювати їхню довіру. Без довіри цей процес не можливий. Тільки силою зброї цей процес не можна реалізувати", - сказав він.

За словами Порошенка, "зброя має бути застосована лише, винятково проти вбивць, терористів".

"І те, що відбувається щодня – це ж не просто звістки з фронтів. От навіщо вони розстріляли фермера, який віз свою продукцію українським солдатам? Що їм треба, що вони шукали там?", - заявив він.

"Чому вони розстріляли священика, який із молитвою вийшов до них, із проханням зупинити (убивства), урятувати їхні душі, врешті-решт? Хто у світі насмілитися підняти голос за цих бандитів? Я хочу привселюдно подивитися їм в очі", - обурився Порошенко.

Він вибачився "за емоцію", але додав: "Коли ви подивитеся на очі людей, які вважають себе українцями, живуть на Донбасі – так, вони не хочуть лізти під кулі (сепаратистів) – але це й не їхня функція…".

"У країні має бути наведений лад, у країні має бути мир", - наголосив Порошенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...