Ярош поїхав допомагати силовикам і хоче контролю для влади

Понеділок, 26 травня 2014, 15:35

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош у ніч на понеділок відбув із Києва в Дніпропетровськ.

На сході України він планує пробути тиждень, допомагаючи військовим і міліції боротися з терористами, сказав він журналісту "Української правди".

"Я їду на схід України допомагати державній владі формувати батальйони територіальної оборони. Ми допомагаємо формувати батальйон спецпризначення МВС", - заявив Ярош.

Він сказав, що робить це не як лідер якоїсь партії й посадова особа, а як громадянин України.

На запитання, чи не боїться він, що після президентських виборів з неозброєними офіційними формуваннями типу "Правого сектору" буде покінчено і на нього чекає конфлікт із правоохоронними органами, Ярош сказав:

"У нас немає своїх військових формувань. Наші бійці протягом уже певного часу переходять у батальйони територіальної оборони й інші силові підрозділи держави. У нас немає дисбалансу в цьому питанні".

"Політична партія Правий сектор займається тим, чим повинна займатися згідно з законодавством. Ті хлопці, які хочуть захищати Україну зі зброєю в руках, передаються у відповідні підрозділи. Я не боюся за свою долю", - заявив він.

Яроша не ображає і не дивує низький відсоток голосів, які він отримав на виборах:

"Для мене це закономірно. Ми не вели виборчу кампанію й не витрачали на це гроші. Ми увійшли в політику, ми дуже успішні для організації, яка зареєстрована всього кілька днів тому, і будемо й далі розвивати свій потенціал", - запевнив він.

Ярош заявив, що не бачить у партії "Свобода" і її лідері Олегові Тягнибоку конкурента.

"Для нас важлива єдність націоналістичних сил. Вони для нас не конкуренти й тим більше не вороги. Усі патріотичні сили повинні бути об'єднані перед обличчям зовнішнього ворога", - сказав лідер "Правого сектору".

Ярош поки обережно висловлюється про Петра Порошенка: "Якщо не буде народного контролю над владою, то розчарування буде завжди, хто б не був президентом України – Порошенко чи хтось інший".

"Наше завдання зараз – створити систему народовладдя з контролю над президентом і парламентом, і всієї вертикалі державної влади. І тоді буде результат. Якщо президент поведе антидержавний курс, то ми станемо до нього в опозицію, будемо йому опонувати й його примушувати до того, щоб курс відповідав вимогам Майдану", - сказав Ярош.

Він зізнався, що не голосував би ні за Порошенка, ні за Тимошенко: "У списку кандидатів у президенти не було людини, за яку б я віддав свій голос. Але ми повинні максимально підтримати того, кого обрав народ, якщо він буде державником".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування