США закликали РФ посприяти звільненню місії ОБСЄ

Вівторок, 27 травня 2014, 21:54

США закликають Росію використовувати свій вплив на сепаратистів для звільнення чотирьох представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, з якими зник зв'язок 26 травня в Донецькій області.

Про це сказала представник Державного департаменту США Дженніфер Псакі під час брифінгу у Вашингтоні, трансляція якого велася на сайті Держдепу.

Вона нагадала, що 26 травня зник зв'язок із чотирма представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Зокрема, вона сказала, що зв'язок було втрачено після прибуття цієї команди до блокпосту, що розташований неподалік від Тореза Донецької області.

"Ми засуджуємо це викрадення й закликаємо Росію використовувати свій вплив на бойовиків, щоб забезпечити безпеку цієї команди й негайно звільнити їх", - сказала Псакі.

Представник Держдепу нагадала, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ працює в Україні з березня для того, щоб сприяти зняттю напруги й забезпеченню безпеки.

Як відомо, МЗС стурбоване відсутністю зв'язку з 4 представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ із спостереження за правами людини в Донецькій області.

У вівторок ОБСЄ заявило про зникнення зв'язку із чотирма представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за спостереження за правами людини в Донецькій області.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування