Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Права журналістів на виборах-2014 порушували вдвічі менше, ніж у 2012-му - ІМІ

Середа, 28 травня 2014, 12:53

Під час президентських виборів 25 травня на виборчих дільницях зафіксували 7 випадків порушень свободи слова, тоді як під час парламентських виборів 2012 року було 18 випадків.

Про такі дані моніторингу Інституту масової інформації повідомила "Радіо Свобода" регіональний представник ІМІ в Дніпропетровську Зоя Красовська.

За її даними, зокрема, було зафіксовано по два випадки порушень у Миколаєві та у Дніпропетровську й по одному у Львові, Сумах і на Закарпатті.

"У Дніпропетровську сталися два із семи, зафіксованих по Україні, випадки порушення прав журналістів під час виборів. На думку експертів ІМІ, вони не є страшними: журналіст "Точки Опори" потрапив на дільницю лише як спостерігач, а стрімер каналу "112" Антон Салюк, попри те, що на нього "налетіла" голова комісії, зміг вдало провести пряме включення", - зазначила Красовська. 

Крім того, за її даними, у день виборів в Україні також було зафіксовано серйозне порушення свободи слова, не пов'язане безпосередньо з виборчим процесом. 25 травня у Луганській області сепаратисти взяли у заручники двох журналістів – В’ячеслава Бондаренка та Максима Осовського, яких затримали на блокпосту в місті Щастя під Луганськом.
 
На думку виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, кількість порушень свободи слова у день виборів була пов’язана швидше з низьким рівнем знання законів учасниками виборчого процесу, і може свідчити про відсутність серйозних намірів фальсифікувати голосування чи приховати інформацію від суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...